Vad många borde man har runt omkring sig

Borde plugga ganska jätte mycket nu. Har lite svårt att koncentrera mig bara. Men ska slå av allt nu och bara läsa ett par sidor i alla fall. Sen måste jag hämte den andra boken på biblan som jag också måste läsa innan veckan är slut för att jag inte ska hamna efter. Käänns helt underbart..... Ska läsa ett par sidor och sen ta mig ut till stan i alla fall. Kolla runt lita i värsta fall och förhoppningsvis sen kanske ta en liten extra runda promenad :)

gröna fingrar?

Sitter och dricker kaffe. Lilla Ewe försov sig idag så har än inte kommit ut på promenad, men ska tvinga ut mig efter kaffet, måste ändå och handla lite grand. Fick i mig lite lunch i form av gröt. Har ingen inspiration av mat alls just nu så fick bli något enkelt jag bara kunde slänga i mig.
Igår var jag i Säter och träffade Rebecca. Jätte mysigt, blev dricka kaffe, prata en massa och var ute i regnet med hunden en snabbis. Hem igen och fixa mat gjorde vi båda igår :)

Suttit och pluggat kognitiv psykologi lite nu idag också. Kollat på den föreläsningen. Lite svårt att koncentrera mig då jag tnker på så mycket annat bara, men jag hoppas att jag kan läsa lite i boken ikväll och att jag kan sitta någon timme minst i morgon bara med boken.

Tur att jag tittade i kallendern idag!

 
inspiration

Skulle skriva in lite i min kallender som "konstigt nog" inte används så flitigt längre och fick turligt nog syn på ett möte jag har med studievägledaren idag. Lite jobbigt om jag hade missat det faktiskt. Sitter i alla fall nu framför TV:n och datorn som vanligt och dricker mitt kaffe och tar det lugnt.
Annars blir det nog inte väldigt mycket mer idag, inget planerat i alla fall, bör plugga lite marknadsföring dock....

Ellasinspiration

 
http://ellasinspiration.se/2012/march/tavla-vinn-tapeter-fran-eco-exclusive.html 
Är med och tävlar om tapeter, tyckte det var en rolig grej :)

Lugn och ro

Sitter i soffan hemma med datorn i famnen och dricker kaffe. Sitter och tittar på Efter tio samtidigt där de pratar om mjölk som jag tycker är ganska intressant. Att vissa får problem med det och att visa tycker att det inte är bra för oss osv. Finns många olika syner och aspekter på detta vilket är kul att höra.
Annars blir det till att försöka få lite punkter på "att göra listan" gjorda. Ganska lugnt. Ska se om jag kommer ut på en långpromenad, är verkligen i behov av det!! ^^

Helgen var både bra och dålig, haha. Självförvållat så klart. Fredagen var lugn, fick mat hemma hos Inger och spelade lite spel. Lördagen var jag och Patrik en snabbis på stan och seden fick vi grillat från Ida och Daniel, galet gott. Efter Inger gått spelade vi Risk och sedan råkade det bli lite alkohol och iväg till Krogen för mig, Patrik och Daniel. Söndagen var varm och solig och bjöd på våfflor och en hängande bakfylla.... Men vi överlevde den och fick pluggat på kvällen och skickade in arbetet jag skulle få in.

Plus i kanten att man klarade av att vrida fram klockan och allt det där. Tur att man har lite kloka människor runt omkring sig :)

 
Från IKEA

Tentamen

 

Skall strax till Ida för att göra min tenta där borta. Hon har en fungerande dator som inte stänger av sig när den får lust och så är det en annan miljö. Tänkte att jag kanske inte skulle ha lika mycket som får mig att tappa intresset på tentan lika mycket :)
Jätte nervös, men det ska nog gå, hoppas jag i alla fall :)

Hungirg

Står och lagar mat. Blir stekt fläskfile med nudlar, tomatsallad och någon sås. Varit ute i det underbara vädret idag och faktiskt fått lite färg. Den här väl försvunnit nu när jag varit inne en stund ^^
Annars pluggar jag som en tok till tentan på fredag som jag känner mig ganska osäker på tyvärr, men jag får ju skylla mig själv när jag börja plugga ordentligt minutrarna innan.... suck, aja, något att jobba på i alla fall, haha.

Annars inte mycket alls. Hoppas på likadant väder till helgen också, framförallt till helgen, men gärna tills dess också, man blir på så mycket bättre humör när det är fint väder :)

tänkvärt

Min fredag

 

Min fredag har varit jätte bra! Började dagen med ett promenad med Ida, Inger och Kasper och efter det en mysig frukost hemma hos Inger som var ledig idag. Sen efter ett tag där hem ch påbörja städning (host, ej klar, host) och sedan följde jag med Inger till Göta.
Kom hem och ätit gott med älsklingen och myst framför film och lite tv. Håller nu på och väntar på att kladdkakan i ugnen ska bli klar ;)

Bakar bröd

 
Sitter och väntar på att detta bröd ska bli klart i ugnen. Den står på eftervärmen nu. Bakade det igår och tycker det är gott, dck ha rjag ingen frukt i det nu vilket gör det godare och saftigare, men vi 'tager vad vi haver' :)

Recept:
3 dl vatten
ca 7 dl mjöl
3 krd jäst
nypa salt
ca 2 dl nötter eller torkad frukt

Blanda allt och låt jäsa 8-10 timmar under bakduk. Lägg upp degen på ett mjölat bakplåtspapper och forma degen något. Låt ligga och jäsa ca en timma  framme till innan du kastar in den i ugnen på 275 grader i ca 20 minuter. Ta ett stickprov oh kolla så den inte är kladdig. Låt den stå och svalna på ett galler.

SOL

 

Hittade denna bilden och kände: VILL HA!
Ska skaffa mig något liknande jag också. Kanske inte gul, eller kanske gul. Jag är en gul människa :D

Man ska hitta sin glädjekälla någonstans



 
hittade inspiration

Legat och tittat lite på radio på tv, ätit frukost och läst lite i min bok jag lånat från biblioteket. Satte mig precis i soffan och funderar på vad jag ska göra med denna dag. Ska till sjukgymnasten vid halv elva. Men fram tills dess då!? Det är ju fint väder ute så skulle kunna ta mig en promenad nu.

Igår var alla här för att titta på hur det ser ut hemma hos oss nu. Målat i köket och fått den nya soffan. Kan det vara så mycket mer som måste göras nu? :D Kanske ska drömma sig bort i IKEA katalogen?

Joggingtur

 
Varit på en joggingtur vilket var helt underbart i det fina vädret. Nu har jag fått i mig lite potatissopa och har inte så  mycket att göra nu (det har jag visst, men det är saker som jag självklart inte vill göra....)
Inger kommer och hämtar mig när hon är klar på jobbet så ska vi åka på lite äventyr kring Dalahästen. Handla och lite annat, så inget speciellt farligt.

Hemma

Sitter hemma i vår nya soffa som fortfarande luktar ny. Lite fabrik (hur nu det luktar, men jag föreställer mig denna lukt då), plast, nytt tyg - Mys!
Håller på att städa lite smått eftersom vi igår fick upp nymålade luckor i köket =D
Går ganska sakta eftersom jag vet att jag har annat att egentlige göra, som plugga! Har verkligen ingen lust bara. Har lust att gå och köpa mig en tidning och sätta mig i lä med solen gassande på mitt ansikte. Men det blir väl en annan dag. Annars inte så mycket, fortfarande arbetslös...
Var på fest i lördags för en kompis till Patrik, överraskningsfest för honom. Mycket trevligt må jag säga, och överraskad blev han, vilket är ett plus!
Planterade precis ner tomaterna jag fick av Inger. Önskar bara att de redan nu kom upp, var fem minuter sen jag planerade dom så jag ska nog inte ha allt för höga förhoppningar. Ska se om vi inte hittar lite lökar elle rnågot att plantera nu så jag har något vackert att titta på när jag är ensam hemma. Jag och min blomma... hur ensamt låter inte det....?

Skulle kunna få göra ganska mycket fär att äga denna syn!!

Kafka på stranden - Haruki Murakami

"Förr var människor inte män eller kvinnor utan kunde vara av tre sorter: man/man, man/kvinna och kvinna/kvinna. Det vills äga varje människa bestod av två element, istället för ett. Det var alla nöjda med, men så använda gudarna sig av knivar och delade på alla. Snyggt och prydligt i två delar. Vilket fick till följd av världen bara kom att bestå av män och kvinnor. Och människan lott blev att irra omkring hela livet och leta efter sin andra hälft."

"Att tänka på en avlägsen framtid ledert ju ingenvart.
'Så ska det låta' säger Kråkan. 'För du är ju värlen tuffaste [...], eller hur?'"



SOFFA SOFFAN SOFFA

SITTER I DEN NYA SOFFAN SOM KOM IGÅR!!!!
AHHHHH, DET ÄR SÅ GALET UDNERBART ATT FÅ SITTA I NÅGOT BEKVÄMT, HELT OCH SNYGGT ;) Inget illa ment till den andra soffan ;)
Varit ute och "sprungit" och lite styrka på det, försöker plugga lite men det går väldigt segt. Har i alla fall läst ett kapitel. Sitter i soffan och myser med lite Bethany Joy Lenz och funderar på massa pyssel som jag vill ha för mig!
Bl.a vill jag göra en egen griffeltavla :)

Solen har lyst fram till nu.

Planterat mina sticklingar idag och bakat klart mina havrekakor med nu mörk choklad på. Lånade en bok igår också av Haruki Murakami som jag började på idag. Lånat den innan men då hade jag många böcker att läsa så lämnade tillbaka den efter bara ett par sidor men tänkte att jag skulle ta mig igenom den nu!
Var på second hand-affären i kyrkan som ligger precis bredvid här nästan och kollade om de hade några roliga krukor. Hittade en kruka och två brödformar som jag tänkte baka lite bröd i här snart. Har ett lätt suredegsbröd som jag tycker är ganska gott, men tänkte jag skulle prova mig på någon limpa här snart kanske. Hittat ett recpes hos en mysig tjej, men ni har kanske några fler? Vill ha lite mörkare/grövre bröd, tycker det är så mycket godare :)  

  

Present från underbara Ida! :)

jag fastnade i det här

Under mitt äppelträd

 

Ska tillsjukgymnasten om ett tag, ett ganska ba tag egentligen, tills dess hade jag tänkt kolla vad jag har för pyssel hemma. Hoppas att jag får köpt lite jord ikväll så jag kan planera mina pelargontoppar jag fått. Sen ska jag skaffa lite frön också :)

Fin morgon

 

Var dimmigt och mulet när jag vaknade, men efter lite frukost och tvtittande så kom solen fram och jag kom ut. Gick till visentparken, det var hur skönt som helst. Nu har det börjat mulna på igen och jag är glad jag kom ut när jag kom ut. Kom hem och fick i mig ett par koppas kaffe och sitter nu med huvudvärk framför tv. Tror det är nacken som gör jag får huvudvärk igen och vet inte riktigt hur jag ska handskas med den.... arghhhh!
Nu vet jag inte alls vad jag ska göra. Ska kolla lite vad jag har för pyssel hemma kanske :)

Änglalikt goda!

 



Gjorde muffins igår och dom blev helt underbart goda! Kan bero på att jag inte ser vad varje hack på knapparna gör så det blir inte alltid som man tänkt sig, i detta fallet blev de faktiskt bättre, tro det eller ej ^^

100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
och jag hade också i 2 msk kaffe

Smält smöret och låt svalna
Vispa ägg och socker pösigt
Häll i resterande ingridienser
Fyll muffinsformarna och in i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader.


RSS 2.0