Att ta hand om sig själv - LÄS!!!

Att ta hand om sig själv kan vara mycket svårt. Att tänka om sig själv att man är smart, snygg, vacker, omtänktsam, söt, bra vänn and so on är så väldigt svårt för så väldigt många. Fast man vet att man skall ta tag i saker som gör att man skall må bättre är svårt att göra väldigt ofta, speciellt om det är frastiska och större saker. Vissa saker vågar man inte göra för att man är rädd att man skall anses vara egoistisk, att konsekvenserna skall bli ännu värre eller kanske att man skall tappa vänner eller anses att man är dum eller något i den stilen.

Alla är vi olika, men vi har också mycket gemensamt alla vi. Vi som läser detta, de som inte gör det, de som just nu sover eller de som just nu jobbar. Vi behöver alla ta hand om oss själva för att vi skall må bra och för att vi skall göra att andra runt omkring oss mår bra. Det som gör oss olika är det vi behöver. Medans du behöver en sak behöver jag en annan sak för att jag ska må bra. Frågan är, vad behöver jag?

Varför tar vi då oftast inte om av oss själva? Istället tar vi hand om alla runt omkring oss. Vänner, familj, främlingar... Varför?? Jag har en del förslag. Eller förslag och förslag, det jag tror det beror på.

Jag tror att varför vi inte tar hand om oss själva och andra istället är för att vi vill inte vara egoistiska bl.a. Många tycker att man skall lägga så lite tid som möjligt på alla andra för att de skall må bra. Men vad blir då konsekvenserna av det? Jo, man själv lägger på en väldigt stor hög med sina egna problem samt de andras problem som man också tar på sig. Plus alla andra bekymmer man har. Men tömmer inte glöaset man fyller, och snart blir glaset överfullt. Då sprutar allt åt alla håll och man kan inte längre hålla saker och ting på plats för det är för mycket att hålla kontroll på.

För att vi inte vågar ta hand om oss själva. Vi är rädda att mer sår skall rivas upp. Att de gamla skall vara till problen igen eller ännu mer. Man inte orkar inte ta tag i det för det är så mycket jobb. Man vill inte ha det i huvudet och man gör eller kanske har gjort allt för ayy förtränga det istället för att kanske göra något åt det. Ja, vissa saker kan man inet göra något åt. Vissa saker finns där hela tiden vad man än gör eller inte gör. Men man kan kanske göra något så att det känns lite bättre. Eller jag är ganska säker på att man kan göra något så att det känns bättre. Inte helt bra, men bättre!

Eller att andra skall se att man har problem eller att de ser vad man har för porblem. Men vill inte att andra skall veta av en del olika skäl. Kanske för att man inte vill att de skall tycka synd om en. Eller kanske för att man inte vill att de skall tycka det är jobbigt att dela med sig av sina problem till en för att de tycker att man har så mycket själv. Man vill att de ska vara öppna för en och att de skall prata med en för att de skall må bra och känna sig så lyckliga de kan.
Men vad blir konsekvenserna av detta då? De kan ju tro att man döljer något, eller att de inet går att lita på. de känner att de inte kan hjälpa den som inte säger något, och det är precios vad det är. Men kan inte få hjälp om den/de andra inte vet vad det är som är problemet. Men varför låter man sig inte bli hjälp om det kan bli så mycket bättre än vad det reda är?


Vad jag vill komma fram till bland annat är i alla fall att jag tycker att vi alla skall försöka må bättre. Alla har sina egna sätt att göra det på och det är så klart sin egen grej man ska köra med då så att man verkligen börjar på bättre. Ta hand om dig för det är du värd!!

För så länge!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0